FULL Paylaşım
Forumumuza hoş geldiniz.
Daha kaliteli bir hizmet almak için lütfen üye olunuz
Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

Sosyal yer imi

Sosyal yer imi Digg  Sosyal yer imi Delicious  Sosyal yer imi Reddit  Sosyal yer imi Stumbleupon  Sosyal yer imi Slashdot  Sosyal yer imi Yahoo  Sosyal yer imi Google  Sosyal yer imi Blinklist  Sosyal yer imi Blogmarks  Sosyal yer imi Technorati  

Sosyal bookmarking sitesinde http://indir.forummum.net adresi saklayın ve paylaşın

Sosyal bookmarking sitesinde FULL Paylaşım adresi saklayın ve paylaşın

RSS akısı


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


Anahtar-kelime


Kabak mücveri

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Kabak mücveri

Mesaj tarafından quardian Bir Cuma Mart 04, 2011 2:59 pm

3 adet orta boy kabak, 4 adet taze soğan, 1 diş sarmısak, 4 demet dereotu, 2 yumurta, 3 yemek kaşığı un, 50
gram ezilmiş
Beyaz peynir, yarım çay kaşığı karabiber, kızartma için sıvı yağ.
Kabakları yıkayın, sap kısmını ve altındaki siyah yuvarlak kısmı kesin. Kabuklarını sıyırarak soyun ve iri parçalar
halinde rendeleyin. Çukur bir kaba koyarak su salmasını bekleyin. Taze soğanın püskülünü kesin, dış yapraklarını
soyun ve ince halkalar halinde doğrayın. Sarmısağı ayıklayıp ince ince çentin. Dereotunu yıkayıp kalınca dallarını atın.

quardian
Mod
Mod

Mesaj Sayısı : 99
Tecrübe puanı : 276
Kayıt tarihi : 12/06/09
Yaş : 28
Nerden : Elazığ

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: Kabak mücveri

Mesaj tarafından quardian Bir Cuma Mart 04, 2011 3:01 pm

Bitmedi Smile
Yapraklarını doğrayın. Peyniri bir kap içinde çatalla ezin. Suyunu salmış rendelenmiş kabakları avucunuzun içinde
sıkarak kalan suyunu da süzün. Kabağın üzerine taze soğan, sarmısak, dereotu, un, peynir ve karabiberi ilave edin.
Yumurtaları kırın. Hepsini iyice karıştırın. Karışım sulu olmayan yumuşak bir hamur haline gelince tavada yağı
kızdırın. Kaşığı doldurup yavaşça tavaya bırakın. Üstlerini de kaşığın sırtı ile hafifçe düzeltip yakmadan iki taraflarını
da kızartın. Kızaran mücverleri kağıt mutfak peçetesinin üzerine çıkartın. Servis tabağına alarak soğumadan sofraya
getirin. Hem yumurta içerdiği hem de yağda kızardığı için oldukça ağır olan mücveri dengelemek için yanında yoğurt
ile servis yapmakta yarar vardır. Mücveri kuvvetli ateşte kızartırsanız dışı çok çabuk pişer, hatta yanar. Içi ise çiğ kalır.
Bu nedenle ateşin kuvveti iyi ayarlanmalıdır. Karışım sulu olduğu takdirde biraz un ilave ederek kıvam elde edilir.

quardian
Mod
Mod

Mesaj Sayısı : 99
Tecrübe puanı : 276
Kayıt tarihi : 12/06/09
Yaş : 28
Nerden : Elazığ

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz