FULL Paylaşım
Forumumuza hoş geldiniz.
Daha kaliteli bir hizmet almak için lütfen üye olunuz
Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

Sosyal yer imi

Sosyal yer imi Digg  Sosyal yer imi Delicious  Sosyal yer imi Reddit  Sosyal yer imi Stumbleupon  Sosyal yer imi Slashdot  Sosyal yer imi Yahoo  Sosyal yer imi Google  Sosyal yer imi Blinklist  Sosyal yer imi Blogmarks  Sosyal yer imi Technorati  

Sosyal bookmarking sitesinde http://indir.forummum.net adresi saklayın ve paylaşın

Sosyal bookmarking sitesinde FULL Paylaşım adresi saklayın ve paylaşın

RSS akısı


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


Anahtar-kelime


Domates Soslu Pizza

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Domates Soslu Pizza

Mesaj tarafından quardian Bir Cuma Mart 04, 2011 3:04 pm

Mutfak: Italya Süre: 20-40dk
MALZEMELER
Pizza Hamuru Için: 1 çay kasigi toz seker 15 g kuru toz maya ½ çay kasigi tuz 3 çorba kasigi zeytinyagi 625 gr. un
Sosu Için: 4 çorba kasigi zeytinyagi 4 dis sarmisak, çok ince dogranmis 1 kg. domates tuz ve karabiber 2 çorba
kasigi kuru kekik
YAPILIŞ TARİFİ
Sekeri, 300 ml ilik suda eriyene kadar karistirin. Mayayi bu ?ekerli suya koyup eritin. Ince bir folyo ile kaplayip
köpürünceye kadar 15 dakika dinlendirin. Unu bir hamur tahtasina koyup ortasini açin. Yagi, tuzu ve maya
karisimini agir agir döküp elinizle karistirarak iyice yedirin, hamur kulak memesi yumusakligina gelinceye kadar
yogurun. Hamuru, içine çok az un serpilmis bir kaba koyup üzerine biraz yag gezdirin. Üstünü bir mutfak bezi ile
kapatin, iki misli kabarana kadar 1 saat dinlendirin. 5 Sos için: 3 yemek kasigi yagi kizdirip sarmisaklari içine atin.
Kizarmaya basladigi zaman domatesleri ekleyin, 15-20 dakika demlendirin. Sosun koyu olmasi ve sarmisak
kokmamasi gerekir. Tat vermesi için biraz tuz ekleyin. Firini en yüksek dereceye getirip isitin. Hamurun havasini
almak için elinizle bastirip ikiye bölün. Ince bir firin tepsisini yaglayip hamurun yarisini çok ince bir kat olarak
yerlestirin. Kenarlarini biraz daha kalin birakin. Sosun yarisini hamurun üzerine dökerek iyice yayin, kekik ile birlikte
bolca karabiber ve 1 çorba kasigi yagi serpistirin. Ayni islemi hamurun ve sosun diger yarisi ile de tekrarlayin. Firinin
en üst kisminda, kenarlar kitirlasincaya kadar 12- 15 dakika pisirin. Sicak olarak servis yapin.

quardian
Mod
Mod

Mesaj Sayısı : 99
Tecrübe puanı : 276
Kayıt tarihi : 12/06/09
Yaş : 28
Nerden : Elazığ

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz